VoIP Veel gestelde vragen – VoIP Bestellen

Veelgestelde vragen over VoIP telefonie

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over VoIP telefonie.

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Met VoIP bel je via een internetverbinding en niet via een telefoonlijn. Je hebt alleen een internetverbinding nodig en een apparaat dat VoIP ondersteunt, zoals een smartphone, tablet of computer.

De benodigdheden van VoIP telefonie bestaan uit hardware, software en infrastructuur. Allereerst is er hardware vereist om de gewenste handelingen uit te kunnen voeren. Behalve een noodzakelijke VoIP bestellen server kan dit bestaan uit een VoIP bureautoestel, maar ook een laptop/computer of smartphone kunnen afdoende zijn om over het Internet Protocol te kunnen bellen. Dit is geheel afhankelijk van de wensen en manier van gebruik.
Wat betreft software, zijn er verschillende VoIP aanbieders op de markt. Afhankelijk van de wensen en de eisen kan het meest geschikte softwarepakket worden gekozen.
Verder is de infrastructuur vereist. Zo moet er voldoende bandbreedte aanwezig zijn, goede bekabeling, een VOIP-ready netwerk, moet er een telefoonnummer aanwezig zijn en ook belminuten bij een provider om bellen mogelijk te maken.

Om VoIP te gebruiken heb je geen speciale apparatuur nodig. Om gebruik te kunnen maken van VoIP heeft u een stabiele internetverbinding nodig, en een apparaat om mee te bellen. (Computer, smartphone, deskphone etc.)
Goedkoper dan traditionele telefonie. Overal ter wereld bellen, zolang u een internetverbinding heeft. Functioneel, videoconferenties, voicemail berichten, alles centraal op 1 plek. Erg schaalbaar, gemakkelijk extra lijnen toevoegen als uw bedrijf groeit. Zeer betrouwbaar, dit komt omdat VoIP-telefonie gebruikmaakt van digitale signalen in plaats van analoge signalen.

Ja, wij kunnen uw bestaande telefoonnummer overnemen met een nummerportering.

Nee, u heeft alleen stabiele internetverbinding bezig. 

Ja, u kunt thuis bellen en gebeld worden op uw zakelijke telefoonnummer. 

SIP staat voor Session Initiation Protocol: de voorgestelde standaard voor het opzetten van sessies tussen één of meer cliënts. SIP is één van de leidende protocollen voor Voice over IP.

Bellen met VOIP is minimaal hetzelfde als bellen op de oude (traditionele) manier. Dus ook bellen naar mobiele telefoonnummers is geen probleem.

Telefoniediensten van VoIP bestellen kennen geen meerjarige contracten, ieder abonnement zowel vast als mobiel is maandelijks opzegbaar. Internet en Glasvezel kennen wel langere contracten, van 12 tot 36 maanden.

Met een IP telefoon bel via het internet. Om te kunnen bellen met IP telefonie heb je naast een account en telefoonnummer ook een IP toestel nodig. Heb je nog geen VoIP toestel? Neem dan een kijkje op onze webshop. Vandaag bestellen = morgen in huis.

IP toestellen zijn telefoons die je rechtstreeks op het internet kunt aansluiten. Er zijn simpele IP telefoontoestellen voor bellen en gebeld worden en uitgebreidere receptie telefoons of telefoons met een headset aansluiting.

Bellen met internet is goedkoper omdat er veel bespaard kan worden op de standaard tarieven die worden gerekend voor bellen. Snel komen bedrijven uit op zo’n 40% vermindering in kosten wanneer ze overstappen op VOIPZeker. In combinatie met de lage instapkosten en veel functionaliteiten heb je een snelle ‘return of investment’.

De tal van mogelijkheden spelen ook een rol in de voordelen. Het instellen van een belplan waarmee bellers bij de juiste medewerker aankomen is een waardevolle aanwinst. Deze keuzemenu’s kun je zelf aanmaken zodat het aansluit op jouw eigen onderneming. Doorschakelingen, wachtrijen, fax-to-email, voicemail, gespreksopname, nummerherkenning, noem maar op. Alles zit inbegrepen bij bellen met internet.

Een telefooncentrale maakt grote eenmalige investeringen overbodig, je bespaart op de maandelijkse abonnementskosten en gesprekskosten en je krijgt er veel flexibiliteit voor terug.

Je betaalt per gebruiker en daardoor betaal je alleen voor wat je op dat moment nodig hebt. Je kan namelijk simpel vanuit de online portaal zelf het aantal gebruikers beheren. Ook kun je de bereikbaarheid van je bedrijf optimaliseren omdat je meer functionaliteiten krijgt.

Het begint allemaal met een goede inventarisatie van je huidige situatie en je wensen. Dit vertalen we in een zogenaamd belplan. Hiermee bepalen we wanneer welk gesprek door wie wordt afgehandeld. Een perfecte telefooncentrale die je zelf kunt beheren zonder enige IT-kennis.